Categorieën
Natuur

Zomerfeest anno 2017

Bloem4

Zaterdag was ik jarig en daar hoorde een bescheiden tuinfeestje bij. Nadat we alle voorbereidingen hadden getroffen en voordat de eerste gasten van mijn feestje toekwamen, nam ik even de tijd om foto’s te maken in onze tuin. 

Het was 18 uur en het licht viel zó mooi op de zonnebloemen dat ik het niet kon laten om ze weer eens te fotograferen. De meeste bloemen zijn uitgebloeid en van een afstandje ziet het er een beetje triest uit, die vele hangende kopjes. Maar als je dichterbij gaat, ontdek je de schoonheid erachter.

Bloem5

 

Bloem1

Een dag later bekeek ik de foto’s. Wat me telkens weer raakt bij het bekijken van foto’s van die rode zonnebloemen zijn de kleurschakeringen. Al dat geel, oranje, rood en paars, hoe mooi is dat!

Bloem6

Op deze foto’s zie je duidelijk de witte haartjes op stengels en bloemhoofden, en hier en daar de witte spindraden die van bloem naar bloem gesponnen zijn.

Bloem8

Af en toe merken we vogeltjes op die op de zonnebloemen neerploffen en zich tegoed doen aan de pitten. En ook hommels en bijen zijn frequente bezoekers.

Bloem7

 

Bloem9

Onze eenogige tuinvogel keek lange tijd boven alles uit. Nu zie je hem amper staan onder die planten die boven hem uit torenen. En daarenboven draagt hij sinds kort ook het gewicht van een aantal bloemen op zijn schouders. Voorlopig houdt hij wel nog stand…

Bloem2

Voor mij was dit al een ware traktatie, te mogen genieten van dat mooie licht op deze bloemen. Geen boeket bloemen op mijn verjaardag maar een hele tuin vol! Een waar feest in de tuin. En dat was pas het begin… 🙂

De avond was warm dus was het heerlijk om buiten op het gazon aan één lange tafel te zitten met onze gasten. Er werd gegeten, gedronken en gepraat en het was gezellig. Er waren (lekkere) cadeautjes en vrolijke gezichten. En het was weer veel te vlug voorbij.
De volgende dag breiden we er nog een stukje aan vast en maakten we samen met het gezin van mijn zus de restjes van de vorige avond soldaat.
En die avond, tijdens de 3e afwas van dat weekend, kon ik even terugblikken en bij het horen van dit liedje op de radio werd ik zelfs een beetje overspoeld door emoties: Play me van Neil Diamond. Een beetje nostalgie… en kippenvel.

Bloem3

Meer foto’s over zonnebloemen vind je in mijn eerdere berichten: Girasole en Sterk.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!