Bio

Hallo!

Fijn dat je mijn website bezoekt, mijn blog vol verwondering waarin ik mijn hart en ziel leg.

Bernadet is mijn naam. Ik ben geboren aan het begin van de jaren 70, toen de bossen in Genk nog uitgestrekt waren.

Mijn kindertijd werd al vroeg gekleurd door het bouwen van kampen in het bos, ravotten en op verkenning gaan in de natuur. In de zomer hielden we ook wedstrijdjes sprinkhaanvangen (die beestjes lieten we nadien wel weer vrij in de wei).

Vanaf het moment dat ik mijn eerste bibliotheekkaart kreeg (op m’n zevende) kon je mij ook geregeld met mijn neus in de boeken aantreffen. Anno 2020 behoort goed leesvoer nog altijd tot mijn basisbehoeften. Ook dat op ontdekking gaan is gebleven, liefst te voet.


Verwondering delen

Met het verstrijken van de jaren was ik de wereld rondom mij als vanzelfsprekend gaan beschouwen. Het leek wel of mijn job, ons huis en sociaal leven, alle aandacht opslorpten. Ik had uiteindelijk nog maar weinig oog voor de schoonheid van de wereld rondom mij.

 De kentering kwam in 2016. Sindsdien neem ik bewust meer tijd om bij de dingen stil te staan, om schoonheid te ontdekken in mijn leefwereld en daarbuiten. Sinds ervaar ik terug veel verwondering.

Die verwondering deel ik graag met jou. Met mijn teksten en foto’s wil ik jou graag inspireren. Om anders naar jouw wereld te kijken, om open te staan voor ontdekkingen, om je wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan.

“Wijsheid begint met verwondering”, zei Socrates decennia geleden. En die stelling geldt nog altijd volgens mij.


Van webpagina naar platform

Verwonderhoekje is mijn eigen creatie. Maar wat midden 2016 begon als een webpagina met enkele voorzichtige berichten groeide uit tot een heuse website. Een platform waarop ook anderen hun verwondering mogen delen.

Zo lees je hier soms quotes van mensen die met me mee op pad gaan en ontdek je naast mijn beelden ook foto’s van andere verwonderaars.

Ik ben blij dat ik ze hier met jou mag delen, de foto’s van mijn echtgenoot Stef (Stefaan Jossart), van Tina Sauwens, Hans Stockmans, Patrick Janssens, Nina Jeurissen, Nena Maesen, Frederik Maesen, Marc Fourier, Tine Donvil, Els Sevenants, Geert Coenen, Koen Broos, Adam Blazejack, Leen Breemans, Johan Vaes, Els Peeters en Violetta Thijssens.
Ik hoop dat ik niemand vergeten ben.

Ik dank ook Bjorn van Pixel Noir. Mijn website beheer ik graag zelf maar soms weet ik het even niet meer. Dan ga ik bij Bjorn te rade en helpt hij mij verder.


Enkele weetjes om af te ronden

Ik bepaal zelf wat ik publiceer.
Als ik dus héél enthousiast ben over iets of iemand en er in superlatieven over schrijf, weet dan dat ik dat doe omdat ik vind dat iedereen dat mag weten. ?

Regelmatig organiseer ik Verrassende Blogwandelingen. Dat zijn groepswandelingen in een mooi (natuur)gebied. We gaan samen op pad, laten ons verrassen en nadien schrijf ik er een stukje over. Als je wil, mag je mee. In de kalender deel ik updates over de wandelingen.

Je kan me ook volgen op Facebook en op Instagram.
Wil je graag een mail telkens ik een blogbericht publiceer? Meld je dan op mijn website aan als volger. Zo ben je altijd als eerste weer helemaal mee.

En verder … kijk, lees en verwonder. 🙂

Bernadet

Bernadet Wehenkel
Don`t copy text!