Follow Me

Close

Wie schrijft?

Bernadet Wehenkel is mijn naam. Ik ben geboren aan het begin van de jaren 70, toen de bossen in Genk nog uitgestrekt waren. Mijn kindertijd werd al vroeg gekleurd door kampen bouwen, ravotten en op verkenning gaan of wandelen. En in de zomer door wedstrijdjes sprinkhanen vangen (die beestjes lieten we nadien wel weer los).

Vanaf het moment dat ik vlot kon lezen en mijn eerste bibliotheekkaart kreeg, kon je mij tussendoor geregeld terugvinden met mijn neus in de boeken.

Enkele decennia later behoort goed leesvoer nog altijd tot mijn basisbehoeften en ook dat wandelen is gebleven. Door de jaren heen was ik de wereld rondom mij als vanzelfsprekend gaan beschouwen, maar sinds ik meer tijd neem om bewust bij de dingen stil te staan, ervaar ik terug veel verwondering. Die verwondering wil ik graag met jou delen in deze blog vol verwondering.

Wijsheid begint met verwondering.

Met wat ik schrijf, wil ik jou graag inspireren, je aansporen om iets actiefs te doen soms (om je wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan bijvoorbeeld).
En ik wil je graag heel veel momenten van verwondering schenken.


Van blog naar platform

Verwonderhoekje is mijn idee, mijn creatie. Maar gaandeweg werd het meer dan een blog. Het werd een platform waarop anderen hun verwondering mogen delen.
Zo lees je regelmatig quotes van mensen die met me mee op pad gingen en ontdek je dikwijls foto’s van andere creatievelingen. Ik ben blij dat ik ze hier met jou kan delen.

Op deze website vind je ook foto’s terug van mijn echtgenoot Stef (Stefaan Jossart), van Tina Sauwens, Hans Stockmans, Patrick Janssens, Nina Jeurissen, Nena Maesen, Frederik Maesen, Marc Fourier, Tine Donvil en Violetta Thijssens. Ik hoop dat ik niemand vergeten ben.

Sinds december 2018 geef ik andere verwonderaars een blogbericht cadeau. Ruimte die ze zelf mogen invullen in de reeks Iedereen verwonderaar.


Ik bepaal zelf wat ik publiceer. Dus als ik af en toe heel enthousiast ben over iets of iemand en er in superlatieven over schrijf, weet dan dat ik dat doe omdat ik vind dat iedereen het mag weten. 🙂

Sinds juli 2017 organiseer ik Verrassende Blogwandelingen. Wil jij graag mee. Schrijf je dan in.

Je kan me ook volgen op Facebook en op Instagram.

Misschien wil je zelf op pad om de wereld te gaan ontdekken en je te verwonderen. Onder de categorie ‘Op stap’ bundel ik mijn wandeltips. Veel plezier ermee. En deel gerust je ervaringen.

En verder … kijk, lees en verwonder. 🙂

Bernadet


St-Amorkapel Munsterbos
Even binnengluren in het Saint-Amorkapelletje in het Munsterbos.
Don`t copy text!