Categorieën
Natuur

3 kleine zwaluwen

_D704158 (2).JPGSinds enkele dagen zitten ze daar heel regelmatig, hoog boven op de draad, vlakbij ons vensterraam… 3 kleine boerenzwaluwen. Ze kwetteren, zoals zwaluwen doen. Soms met z’n drietjes, soms met andere zwaluwen die er ook neerstrijken. Ze kijken rond en ze wachten.

Gisteren kon ik er foto’s van maken. Ik moest een houding zoeken waarin ik hen wel kon observeren en fotograferen maar zij niet opgeschrikt zouden worden door mijn silhouet achter het raam. Om beurt pikten vader- en moederzwaluw insecten uit de lucht om ze vervolgens in de bek van de jongen te droppen. Elk jong kreeg om beurt een portie.

Ik vond het plezant om hun reactie gade te slaan. Soms bleven ze onverstoord voor zich uit staren, een andere keer draaiden hun kopjes allemaal tegelijkertijd dezelfde richting uit. En daar was dan weer een ouderzwaluw met een lekker hapje voor één van hen.

De foto’s zijn niet van de beste kwaliteit. Het moest vlug gaan en onopvallend. En ik heb een beetje met de belichting zitten experimenteren tussendoor. Maar omdat dit niet iets is dat ik elke dag kan vastleggen, deel ik mijn fotoreeks hier met jou.

_D704164 (2)

 

_D704163 (2)

 

_D704162 (2)

 

_D704168 (2)

 

_D704170 (2)

 

_D704173 (2)

Die 3 vogeltjes doen me denken aan dat liedje ‘Three little birds‘. Ik word altijd vrolijk van hun gekwetter, daar boven op die draad.

Rise up this mornin’
Smiled with the risin’ sun
Three little birds
Pitch by my doorstep
Singin’ sweet songs
Of melodies pure and true
Saying’, (this is my message to you)

Singing’ don’t worry ‘bout a thing
‘Cause every little thing gonna be alright
Singing’ don’t worry (don’t worry) ‘bout a thing
‘Cause every little thing gonna be alright

een stukje uit ‘Three Little Birds’
van Bob Marley

0 reacties op “3 kleine zwaluwen”

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!