Categorieën
Natuur

Sterk

De hevige storm en valwinden die eind juni onze streek teisterden, lieten de planten in onze tuin zwaar beschadigd achter. Sommige planten hebben het ondertussen opgegeven, de grote schade aan blad en stengel werd hun fataal. Anderen zijn eroverheen gegroeid, hebben nieuwe blaadjes gemaakt en staan weer te stralen als voorheen.

zonnebloem

En dan heb je  de zonnebloemen, zoals de plant op de foto. De schade aan deze plant was groot, getuige daarvan zijn de zwarte plekken op de stengel. En de onderste bladeren vertonen gaten daar waar de hagel erdoor gevallen is. Maar dat lijkt de plant allemaal niet te deren, want hij heeft het overleefd, en hoe. Sinds enkele dagen staat hij zelfs in bloei.

Wat een kracht en energie moet dit niet gekost hebben, denk ik dan, als ik hem daar zo zie staan, met die rare kronkel en zijn ietwat vreemde houding. Hoe sterk moet je zijn om je hier doorheen te kunnen slaan?
Ik ben blij dat ik hem ongemoeid heb gelaten, want nu kunnen ik, en de insecten die op zoek zijn naar nectar, nog genieten van deze mooie, felgele bloem.

0 reacties op “Sterk”

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!