Categorieën
Op stap

Samen op stap … in Herkenrodebossen

Bas en het paard.
Bas en het paard.

De laatste maand van het jaar werd gisteren ingezet. Voor mij breekt dan de tijd aan om terug te blikken op wat was, om terug die memorabele momenten op te diepen die het jaar zo bijzonder maakten. En om die mensen te bedanken die zulke momenten zo memorabel maakten.

Soms moet ik niet ver terugkijken. De laatste week van november was er zo eentje waarin ik amper van de ene verbazing was bekomen of er diende zich al een andere aan. Heel veel verwondering ook. En ook een lang gedroomde droom die binnenkort werkelijkheid wordt (waarover binnenkort dus meer). 🙂

Zondag 18 november was zo’n dag gevuld met memorabele momenten. Met een nieuwe Verrassende Blogwandeling, dit keer in Herkenrodebossen. Eentje die veel volk op de been bracht, onder een mooie herfstlucht.
De volgende Verrassende Blogwandeling gaat trouwens door over 2 weken, op zondag 16 december. Het wordt een korte wandeling in het Bellevuebos. Onderaan dit bericht vind je meer info terug.

Patrick Janssens, Hans Stockmans en Stef zorgden in dit blogbericht voor de mooie sfeerbeelden. Dank jullie wel! 🙂

Ooit was Herkenrodebossen een uitgestrekt boscomplex dat eigendom was van de abdij van Herkenrode. Nu is het een mozaïek van bossen, akkers en graslanden. Een afwisselend landschap met een unieke fauna en flora. En een mooi wandelgebied. Herkenrodebossen werd door Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren niet voor niets opgenomen in de Verborgen Moois-wandelingen. 

Verrassende Blogwandeling in Herkenrodebossen
Wie genoot hier het meest van: het paard of de kinderen?

Enkele mooie herinneringen aan deze wandeling:
Wandelen over een tapijt van berijpte bladeren en takjes,
Het stevige, zwarte paard dat zich gewillig liet knuffelen door de kinderen,
Het ochtendlicht dat zo mooi door de kruinen van de bomen viel,
De fijne gesprekken en de goede sfeer in de groep,
En bovenal: de blijdschap van de kinderen, hun gelach en hun gehuppel.

Na de wandeling trokken we naar Tuilt voor een lunch, samen met een deel van de groep. Het was er druk maar wel gezellig.
’t Voelde aan alsof ik die dag een feestje georganiseerd had. Het deed deugd om al die mensen samen te zien en hen te zien genieten. #happyme

Verrassende Blogwandeling in Herkenrodebossen
De ochtendzon verlichtte ons pad.

Zij die er al eerder bij waren weten dat ik na elke wandeling een klein schriftje laat rondgaan in de groep. Daarin kan je kwijt waarom je deze wandeling aan anderen zou aanraden en schrijven over wat jou onderweg verrast heeft.

Sigrid en Emmanuel waren er vorig jaar ook bij tijdens de 2e Verrassende Blogwandeling in Mettekoven. Een jaar later wandelden ze mee in Herkenrodebossen, met hun 3 kinderen en hun vrienden Patrick, Sabine en zoon Seppe. Samen met tafelgenote Mieke bundelden ze hun ervaringen als volgt: “Afwisselend uitzicht, goed begaanbaar, goeie afstand (niet te lang, niet te kort)”. Perfect dus. 🙂

Verrassende Blogwandeling in Herkenrodebossen

Verrassende Blogwandeling in Herkenrodebossen
Hans en Frederik.

Katrien beschreef de wandeling als een “compacte wandeling met veel verschillende paden.” En haar wederhelft Tom verwoordde het zo: “Verrassend hoe gemakkelijk het is om al wandelend een vreemde aan te spreken: ‘Hi, wat brengt jou hier?’ Verbreed je kennis(sen)!”

Tussen het praten en wandelen door, raapte Tom ook nog alle afval op dat hij op ons wandelpad opmerkte. Enkele dagen eerder had hij samen met zijn zoon al een andere wandelroute in ditzelfde gebied afvalvrij gemaakt. Een geweldig initiatief.

Verrassende Blogwandeling in Herkenrodebossen

Verrassende Blogwandeling in HerkenrodebossenNa de wandeling was Stef bijzonder opgetogen. “Mooi, gevarieerd publiek”, schreef hij. “Toffe mensen ontmoet. Super weer!”
Het weer was super, ja. Uit goede bron weet ik dat 18 november een dag is waarop je je liefst niet buiten waagt. Een dag met slecht weer van ’s ochtends tot ’s avonds. Een wandeling inplannen op 18 november, dat was geen goed idee, volgens diezelfde bron. En kijk, geen drup regen viel er die dag. Het was wel koud om 10 uur maar de zonnewarmte bracht daar vlug verandering in. Het was heerlijk wandelweer.

Verrassende Blogwandeling in Herkenrodebossen

Verrassende Blogwandeling in Herkenrodebossen

Nena wandelt elke keer weer mee, samen met haar ouders. En ze deelt haar mening over de wandelingen altijd graag met de wereld. Deze keer schreef ze: “Het was superleuk. Veel gelachen, foto’s gemaakt. Het was super en lekker! Het uitzicht was ook heel mooi! Kortom het was SUPER! Nena ;o) ” Dat vat alles mooi samen. 🙂

Onderaan in dit bericht vind je nog wat praktische tips terug. En natuurlijk de aankondiging van de volgende Verrassende Blogwandeling. Ga jij mee op 16 december?

Verrassende Blogwandeling in HerkenrodebossenPraktisch

Parkeren kan je op de parking vlakbij Sportcentrum Ten Hove in Kermt. Toegang via de Kermtstraat, 3510 Kermt (Hasselt). De wandelroutes starten aan het infobord, in de buurt van het clubhuis van de duivenmelkers.
Je kan ook het openbaar vervoer nemen tot aan de halte op ongeveer 500 m van het sportcentrum.

Route: Wij volgden eerst een stukje gele route (links) en waar de gele en de rode route elkaar raakten, schakelden we over op rood (rechtdoor). Deze wandeling is zo’n 7 km lang. Voorzie stevig schoeisel want dit gebied kan plaatselijk heel drassig zijn.

Iets eten en drinken:
Een aanrader: Eetcaffee De Stroobander in Tuilt. Een heel uitgebreide kaart,  vriendelijke bediening en met wat geluk zit je er warm in het zonnetje, achter glas.
In de cafetaria van het sportcentrum kan je je dorst lessen na de wandeling.

Verrassende Blogwandeling in het Bellevuebos in Kortessem op zondag 16 december van 10 tot 13 uur

De laatste Verrassende Blogwandeling van dit jaar gaat door in Kortessem, de Poort van Haspengouw. We gaan samen het Bellevuebos verkennen, een stukje Verborgen Moois op de grens van Kortessem en Borgloon. Het Bellevuebos is het grootste aaneengesloten bos in de regio en het is er heel fijn om te wandelen.
We starten om 10 uur en maken een korte wandeling (max. 6 km) over goed begaanbare paden. Deelname is gratis.
En na de wandeling, dan sluiten we het wandeljaar in stijl af.
Wil jij mee gaan wandelen op 16 december? Schrijf je dan vandaag nog in. Stuur me een berichtje of vul het contactformulier in op mijn website. https://www.verwonderhoekje.be/contact/ Inschrijven kan tot en met woensdag 12 december.
Zoek jij vervoer of kan je zelf een ander meenemen in je auto? Laat het me even weten. We rijden zoveel mogelijk samen.

Verrassende Blogwandeling in Herkenrodebossen
Goudtinten op een zonovergoten pad in Herkenrodebossen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!