Alleen op stap… in Kanne


Kanne1.jpg

Muur van mergelblokken rond hoeve Caestert

Ik weet niet meer wanneer het idee ontstond om mijn blog te koppelen aan een wandeling… Plots was dat idee er en het liet me niet meer los. Het duurde nog een tijdje vooraleer ik ontdekte dat zo’n wandeling perfect kon plaatsvinden op de dag dat mijn blog 1 jaar online stond, op 30 juli dus. Een feestdag!
En nadien bedacht ik dat het ook wel leuk was om anderen te laten stemmen op hun favoriet uit 6 wandelingen die ik eerder in mijn blog opgenomen had. De wandeling in Kanne kreeg de meeste stemmen. Dat stemde me heel blij want het is tijdens de zomer héél mooi in Kanne.
Het aftellen en uitkijken naar de 1e Verrassende Blogwandeling was begonnen.

Kanne6

Nieuwe paaltjes… en nieuwe plaatjes

In Wandelen op de (taal)grens schreef ik over de wandeling die Stef en ik vorig jaar in augustus maakten in en rond Kanne. Ter voorbereiding op de wandeling die ingepland stond op 30 juli trok ik enkele weken geleden, op een zonnige dinsdagochtend, naar Kanne. Het was toen echt heerlijk weer voor een wandeling. Een wandeling die ik deze keer alleen zou doen omdat ik de route heel bewust wilde inlopen en om zoveel mogelijk van de omgeving in mij op te kunnen nemen.

Kanne15

Voeten in Nederland… blik op België

De ochtendzon gaf het graan op de akkers een gouden gloed. De halmen wiegden mee met de wind. Ik kon het niet laten om dit vast te leggen op foto. En gemakkelijk was dit niet. Wellicht zou het graan tegen eind juni gedorst zijn en dan konden we hier niet meer van genieten.

Kanne16

de frivoliteit van de wilde peen

2,5 uren deed ik over deze route van iets meer dan 7 km. Terug aan de wagen ontdekte ik dat ik 190 foto’s gemaakt had onderweg. Voornamelijk foto’s van planten en insecten. Hoe kan het ook anders… Geef me een fototoestel en een weide vol bloemen en je hoort me lange tijd niet meer. Of ja toch… er is altijd dat klikje van de ontspanner. 🙂

Daarom volgt er nu een reeks foto’s en daarna weer wat tekst.

Kanne12

bloemen, bloemen, overal bloemen

Kanne11

kunstig bloemhoofd van de speerdistel

Kanne4

een (sluip)wesp (vermoed ik) aan de feestdis…

Kanne3

de grashalmen zwakken het scherpe van de prikkeldraad af

Kanne8

pad door het bos

Kanne5

de zon speelt door de bladeren

Kanne7

de Maas aan m’n voeten

Kanne9

eventjes onderduiken in Waals gebied

Kanne10

de brede wespenorchis, een kleine orchidee

De wolken zorgden voor spektakel aan de hemel, en voor een mooi kleurencombinatie samen met het groen van de bomen en het wit van de mergelrotsen.

Kanne14

Het water van Maas en kanaal blonk me tegemoet. Het was heerlijk om erlangs te wandelen. En ik amuseerde me een tijdje met het fotograferen van bloemen, water en voorbijvarende boten. En van een enkele vogel…

Kanne13

ik heb het Noorderlicht gezien ;o)

Kanne17

binnenschip op het Albertkanaal

Kanne19

‘kokmeeuw, adulte vogel in overgang van zomer- naar winterkleed’ – met dank aan Wellens vogelkenner Dirk Ottenburghs voor de determinatie

Kanne18

brugje over de Jeker

Kanne20

topmoment tijdens de wandeling: erin slagen om een foto te nemen van de gehakkelde aurelia voordat een voorbijrijdende fietser de vlinder doet opfladderen

Het was een verkwikkende wandeling die afgesloten werd op het terras van In Kanne & Kruike waar ik genoot van een lekkere apfelstrudel mét roomijs.
Na de generale repetitie volgde het echte werk… Op 30 juli ging ik met 9 anderen op stap. Wat dat met ons deed? Daarover lees je hier meer, binnen enkele dagen.

  • 4 August 2017
  • 0

YOU MIGHT ALSO LIKE

RivierPark Maasvallei – noordelijke helft – 8 x eten en drinken
August 25, 2022
Overweldigd door voorjaarsbloeiers in Overbroek
April 12, 2022
Samen op stap … in Groot-Gelmen
July 12, 2021
Op wandel langs water en kapelletjes in Geetbets
February 26, 2021
Samen op stap … in Berg
October 16, 2020
Vrijheid en blijheid in de natuur
May 20, 2020
Samen op stap … in het Pijnven
November 28, 2019
Samen op stap … in Grootloon
October 09, 2019
Samen op stap … in Alden Biesen
September 05, 2019

0 Comments

De Greeve Renee
4 augustus 2017

Even tijd nemen voor kleine diertjes en bloemen die je ontgaan ,maar door mede wandelaars met een geoefend oog voor details,je aandacht opeisen .Een nooit geziene rups,een zeldzame vlinder,veldbloemen in mooie kleuren ,het geschreeuw van een meeuw enz....

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.