Categorieën
Op stap

Alleen op stap… in Kanne

Kanne1.jpg
Muur van mergelblokken rond hoeve Caestert

Ik weet niet meer wanneer het idee ontstond om mijn blog te koppelen aan een wandeling… Plots was dat idee er en het liet me niet meer los. Het duurde nog een tijdje vooraleer ik ontdekte dat zo’n wandeling perfect kon plaatsvinden op de dag dat mijn blog 1 jaar online stond, op 30 juli dus. Een feestdag!
En nadien bedacht ik dat het ook wel leuk was om anderen te laten stemmen op hun favoriet uit 6 wandelingen die ik eerder in mijn blog opgenomen had. De wandeling in Kanne kreeg de meeste stemmen. Dat stemde me heel blij want het is tijdens de zomer héél mooi in Kanne.
Het aftellen en uitkijken naar de 1e Verrassende Blogwandeling was begonnen.

Kanne6
Nieuwe paaltjes… en nieuwe plaatjes

In Wandelen op de (taal)grens schreef ik over de wandeling die Stef en ik vorig jaar in augustus maakten in en rond Kanne. Ter voorbereiding op de wandeling die ingepland stond op 30 juli trok ik enkele weken geleden, op een zonnige dinsdagochtend, naar Kanne. Het was toen echt heerlijk weer voor een wandeling. Een wandeling die ik deze keer alleen zou doen omdat ik de route heel bewust wilde inlopen en om zoveel mogelijk van de omgeving in mij op te kunnen nemen.

Kanne15
Voeten in Nederland… blik op België

De ochtendzon gaf het graan op de akkers een gouden gloed. De halmen wiegden mee met de wind. Ik kon het niet laten om dit vast te leggen op foto. En gemakkelijk was dit niet. Wellicht zou het graan tegen eind juni gedorst zijn en dan konden we hier niet meer van genieten.

Kanne16
de frivoliteit van de wilde peen

2,5 uren deed ik over deze route van iets meer dan 7 km. Terug aan de wagen ontdekte ik dat ik 190 foto’s gemaakt had onderweg. Voornamelijk foto’s van planten en insecten. Hoe kan het ook anders… Geef me een fototoestel en een weide vol bloemen en je hoort me lange tijd niet meer. Of ja toch… er is altijd dat klikje van de ontspanner. 🙂

Daarom volgt er nu een reeks foto’s en daarna weer wat tekst.

Kanne12
bloemen, bloemen, overal bloemen
Kanne11
kunstig bloemhoofd van de speerdistel
Kanne4
een (sluip)wesp (vermoed ik) aan de feestdis…
Kanne3
de grashalmen zwakken het scherpe van de prikkeldraad af
Kanne8
pad door het bos
Kanne5
de zon speelt door de bladeren
Kanne7
de Maas aan m’n voeten
Kanne9
eventjes onderduiken in Waals gebied
Kanne10
de brede wespenorchis, een kleine orchidee

De wolken zorgden voor spektakel aan de hemel, en voor een mooi kleurencombinatie samen met het groen van de bomen en het wit van de mergelrotsen.

Kanne14

Het water van Maas en kanaal blonk me tegemoet. Het was heerlijk om erlangs te wandelen. En ik amuseerde me een tijdje met het fotograferen van bloemen, water en voorbijvarende boten. En van een enkele vogel…

Kanne13
ik heb het Noorderlicht gezien ;o)
Kanne17
binnenschip op het Albertkanaal
Kanne19
‘kokmeeuw, adulte vogel in overgang van zomer- naar winterkleed’ – met dank aan Wellens vogelkenner Dirk Ottenburghs voor de determinatie
Kanne18
brugje over de Jeker
Kanne20
topmoment tijdens de wandeling: erin slagen om een foto te nemen van de gehakkelde aurelia voordat een voorbijrijdende fietser de vlinder doet opfladderen

Het was een verkwikkende wandeling die afgesloten werd op het terras van In Kanne & Kruike waar ik genoot van een lekkere apfelstrudel mét roomijs.
Na de generale repetitie volgde het echte werk… Op 30 juli ging ik met 9 anderen op stap. Wat dat met ons deed? Daarover lees je hier meer, binnen enkele dagen.

0 reacties op “Alleen op stap… in Kanne”

Even tijd nemen voor kleine diertjes en bloemen die je ontgaan ,maar door mede wandelaars met een geoefend oog voor details,je aandacht opeisen .Een nooit geziene rups,een zeldzame vlinder,veldbloemen in mooie kleuren ,het geschreeuw van een meeuw enz….

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!