Categorieën
Op stap

Wandelen op de (taal)grens

Kanne 3

In het centrum van het, naar mijn mening, ‘idyllische’ Kanne starten verschillende bewegwijzerde, (taal)grensoverschrijdende wandelroutes. Wij volgden de gele route, en hebben genoten van de wandeling.

Na een brugje over de Jeker, passeer je de fraaie kerk. Iets verder, aan de rechterkant, kan je lekker eten op het terras van eetcafé ‘Tösse Jeker en Maos’.
Stap verder, door de korte maar mooie, holle weg. En wandel daarna langs akkers, weides en grenspalen, over bospaden, onder de kruinen van statige bomen, langs bloemrijke bosranden, en langs kanalen en rivieren. Onderweg passeer je diepe ‘dolines’ oftewel komvormige putten.
Dit gebied is een waar vlinderparadijs. Misschien spot je de Spaanse Vlag (foto links) of het bruin zandoogje.
Of valt je oog op deze jeugdige zwart-witte wantsen, die slechts op een aantal plekken in Nederland voorkomen…

collage Kanne

Je kan de wandeling inkorten aan de brug over de Maas. In plaats van over te steken, sla je dan rechtsaf en wandel je naar het kanaal. Met wat geluk kan je genieten van de koele bries over het kanaal. Dit is een mooi en bloemrijk traject met in de buurt van Kanne, zicht op het fort van Eben-Emael en de kleine haven.
Naar het einde van de wandeling toe, loop je ook een stukje langs de Jeker.

Hieronder vind je nog enkele sfeerbeelden. Een tipje van de sluier werd ook al opgelicht in mijn bericht van 15 augustus.
Helemaal onderaan vind je nog wat praktische info.

Kanne 2

Kanne 4

Praktisch:
Je kan parkeren op de grote parking (150 plaatsen) in Kanne; volg de wegwijzers.
Wandel je richting het dorpsplein, dan zie je het bord waarop de wandelroutes aangeduid staan.
De gele route (geel rechthoekje) is ong. 13 km lang, maar kan ingekort worden. Op 2 kruispunten ontbreekt het gele plaatje: aan de 1e T-splitsing aan de rand van het bos (rechts volgen), en aan de T-splitsing waar het bos overgaat in akkers (links volgen).
Je kan de wandeling ook terugvinden op Wandelen tussen Jeker en Maas_Kanne

0 reacties op “Wandelen op de (taal)grens”

[…] In Wandelen op de (taal)grens schreef ik over de wandeling die Stef en ik vorig jaar in augustus maakten in en rond Kanne. Ter voorbereiding op de wandeling die ingepland stond op 30 juli trok ik enkele weken geleden, op een zonnige dinsdagochtend, naar Kanne. Het was toen echt heerlijk weer voor een wandeling. Een wandeling die ik deze keer alleen zou doen omdat ik de route heel bewust wilde inlopen en om zoveel mogelijk van de omgeving in mij op te kunnen nemen. […]

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!