Op naar het bos!


wvhbos1

Gisteren is de ‘Week van het bos‘ weer van start gegaan. Dit jaar staat alles in het teken van sporten in het bos. Nog tot en met zondag 16 oktober kan je fitnessen in het bos, yoga beoefenen, fietsen, deelnemen aan allerlei sportwedstrijden, … en natuurlijk ook wandelen, véél wandelen. Alle activiteiten vind je hier: Week van het bos/activiteiten

Of trek je er liever in je eentje op uit? In je buurt is er vast wel een bos waarin je een mooie boswandeling kan maken. Neem je tijd en kijk om je heen op je wandeling. Ontdek je hier en daar zwammen? Spot je vogels en eekhoorns die een wintervoorraad aanleggen met gevallen noten? Merk je op dat de natuur zich opmaakt voor de koude maanden?

wvhbos2

Aanrader:
Het Hallerbos in Halle (vlakbij Brussel) is zo’n bos dat bijna iedereen wel eens in de lente bezocht heeft. Wanneer de witte bloemen van daslook en de paarse van wilde hyacinten, de bosbodem kleuren. En je afwisselend de scherpe geur van de daslook ruikt en het bedwelmend, zoet parfum van de hyacinten.
Een lentewandeling in het Hallerbos vind ik elke keer weer een fantastische ervaring.
Het bos is echter ook in andere seizoenen heel uitnodigend. Op de site van het Hallerbos vind je alvast een reeks prachtige herfstbeelden Hallerbos/herfstbeelden

Op naar het bos dus…

Deel hier gerust jouw tips en ervaringen.

  • 10 October 2016
  • 0

YOU MIGHT ALSO LIKE

Modder, vuur en vrienden in Rendeux
December 16, 2019
Verrassende ontmoetingen in Nieuwenhoven
June 20, 2018
Wennen aan koude dagen
October 23, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.