Categorieën
Inspirerend

With glittering eyes

And above all,
watch with glittering eyes
the whole world around you
because the greatest secrets
are always hidden
in the most unlikely places.
Those who don’t believe in magic
will never find it.

Roald Dahl

Deze tekst van Roald Dahl is zo mooi dat ik er eigenlijk niks meer aan hoef toe te voegen.

Maar ik ga het toch doen! Omdat hij helemaal past binnen het idee waaruit mijn blog ontsproten is.

boom

Hoe meer ik lees en leer over de natuur, hoe meer verwondering ze bij me oproept. Hoe meer ik ook wil delen. Er zijn zoveel wonderlijke dingen rondom ons, het lijkt echt wel magie. En om ze te zien, om een beetje magie te ervaren, moet je echt niet zweverig gaan doen. Met beide voeten op de grond, stevig geaard, dat gaat ’t best. Met open ogen en oren, ontvankelijk voor indrukken, geluiden en sfeer.

Hoor je de spreeuwen die een gezellige ‘koffieklets’ lijken te houden op de telefoondraad? Zie je voor je voeten ook die bruine sprinkhaan wegspringen? Ruik jij de aarde? Voel je hoe zacht het bloemblad van een klaproos is? Ervaar je de geborgenheid van het bos?

hommel

Vind je het ook zo wonderbaarlijk dat een klein zonnebloempitje kan uitgroeien tot een grote, robuuste plant vol bloemen? En dat op een warme zomerdag een hommel besluit dat zo’n zonnebloem een goed plekje is om te rusten?
Hoe mooi is het dat op een harde plek tussen 2 stenen, een boompje toch voldoende houvast en voeding vindt om te kunnen groeien?

Overal leven, ook al zien we het niet allemaal, of zijn we er ons niet van bewust. Leven dat we kansen moeten geven, om zich te ontwikkelen, om te groeien. Leven dat gekoesterd moet worden ook. Eens je verwondering ervaart, komt vanzelf het gevoel om er zorg voor te dragen.

Wie weet wat we nog allemaal gaan ontdekken…
op de meest onwaarschijnlijke plaatsen? 

 

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!