Categorieën
Op stap

30 dagen lang bewegen in het groen

Sinds ik een uur lang, met veel enthousiasme, aan een redacteur van CM mocht vertellen over wat wandelen in de natuur en de campagne 30-30 voor mij betekenen, voel ik mij een ambassadeur van 30-30. Sinds ik in het magazine Leef verscheen, ben ik op papier een Oost-Vlaming (zo vlug kan dat gaan!) en sinds anderhalve week ben ik weer een pak natuurervaring rijker, waarover ik jou graag vertel in dit bericht.

En voor ik het vergeet … er is nog die Wonderbaarlijke Blogwandeling op zondag 24/04! Wandel jij mee?

Fotograaf: Mine Dalemans

Praten over wandelen

Op zaterdag 23 april start de nieuwe campagne 30-30, een initiatief van CM en Bos+. De opzet: 30 dagen lang (minimum) 30 minuten bewegen in het groen.

Vriendin Liesbeth, die ik vorig jaar overhaalde om ook mee te doen aan 30-30, stuurde me in februari de link naar een oproep van CM. Ze zochten een enthousiaste deelnemer van 30-30 die zijn verhaal vertellen wou, voor in het CM-tijdschrift Leef.

Ik liet vallen waar ik mee bezig was en stelde op 10 minuten tijd een heel enthousiaste mail samen. Enkele dagen later mocht ik datzelfde enthousiasme tonen tijdens een interview met CM-redacteur Astrid Boost (praten over wandelen vind ik zalig!) en op maandag volgde een gemoedelijke fotoshoot, in het groen, met fotograaf Mine Dalemans.

Ondertussen viel het magazine (editie Oost-Vlaanderen) in de bus, met het artikel, waar ik toch wel trots op ben al is er natuurlijk wel flink gesnoeid in mijn woorden. Je kan het ook online lezen.  

Artikel van mijn interview in het CM-magazine LEEF editie Oost-Vlaanderen - maart 2022.
Het artikel in Leef van maart 2022, editie Oost-Vlaanderen.

Tuinieren en wandelen in het groen, dat doet me goed! In de hectiek van alledag vergeet ik dat gemakkelijk. Een campagne als 30-30 helpt me om er bewust stil bij te staan en er ook naar te handelen.

Wil je dit jaar ook meedoen aan 30-30? Een account maken is eenvoudig, je online dagboek aanvullen ook. Bewegen en die minuten sprokkelen zal misschien wat meer van je vergen. Sluit je daarom gerust aan bij mijn groep ‘De herontdekkingsreizigers’ en laat me weten dat je meedoet. Dan kunnen we elkaar motiveren.

Drie prachtige wandelgebieden

In de aanloop naar die 30 dagen, heb ik de voorbije 10 dagen 6 wandelingen gemaakt. Ik ben nu een pak natuurervaring rijker.

Op een warme dinsdagavond maakten vriendin Tina en ik een avondwandeling in Nieuwenhoven (een bos dat zo vertrouwd is en toch steeds weer verrassend). Op het eind van de wandeling, aan de grote vijver, flapperden de vleermuizen boven, achter en voor ons door. We hoorden zelfs de klikgeluidjes die de grotere vleermuizen maakten. Een heel bijzondere ervaring!

Op Pasen maakten we samen de Groot Genot-wandeling van Groot-Gelmen naar Gelinden (waar ik vorige zomer ook de deelnemers van een Blogwandeling mee naartoe nam).
Het was heerlijk rustig in de kerkdorpen en onderweg. De kleuren van lucht, land en bloesems waren prachtig, de bloemengeuren zalig en dankzij de middagzon baadde de mergelwand in Gelinden in een warmgele gloed. Hier wandelen zorgt altijd voor zo’n geluksgevoel dat Tina en ik de route omgedoopt hebben tot ‘de Groot Geluk-wandeling’. 🙂

Felblauwe lucht, witte bloesems en een akker vol gele bloemen, wat een kleurenpracht!
De mergelwand in Gelinden lichtte warm op in de middagzon.

In Thiewinkel, een klein natuurgebied vlak bij het klaverblad van Lummen, spotten Stef en ik op Paasmaandag grauwe ganzen. Ze doen me altijd denken aan Nils Holgersson.
Dit natuurgebied is een prachtige plek, zo’n pareltje dat nog meer tot zijn recht zou komen op een rustigere locatie. Gelukkig overstemden de grauwe ganzen met gemak de achtergrondgeluiden op de snelweg. Toen de kerkklok 12 uur luidde, startten kikkers een flink kwaakconcert en in de verte riep een koekoek ons toe. Een koppel knobbelzwanen dobberde rond tussen het hoge riet, terwijl wilde eenden en futen het open water opzochten.
Hier had ik uren kunnen zitten en kijken.

In het prachtige natuurgebied Thiewinkel spotten we grauwe ganzen. Ik kreeg ze wel niet vastgelegd in beeld.

Op zondag 24 april ga ik wandelen in de Herkbeemden in Wellen, en jij kan ook mee.
Als je meedoet aan 30-30, dan kan je nadien flink wat minuten in je dagboek aanvullen. Meedoen aan 30-30 is geen voorwaarde om je in te schrijven voor deze Wonderbaarlijke Blogwandeling. Om je heen kijken onderweg en je laten verwonderen wel.
🙂

In de Grote Beemd in Wellen leven impressionante Schotse Hooglanders. Altijd van wandelaars gescheiden door een omheining.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!