Categorieën
Inspirerend

4 jaar Verwonderhoekje

Dag verwonderaar

Vandaag is een feestdag want exact 4 jaar geleden ging mijn blog Verwonderhoekje online. Ondertussen is die ene webpagina met de eerste voorzichtige blogberichten uitgegroeid tot een website die niet alleen in de lengte groeit (dankzij het toenemend aantal berichten) maar ook in de breedte.

Om dit verjaardagsbericht nog persoonlijker te maken, nam ik deze audio ervan op.


Positieve impact

Ik blijf het heel bijzonder vinden op welke manier mijn blog mijn leven veranderd heeft.

Veel mensen die ik vandaag ken, had ik waarschijnlijk nooit ontmoet zonder Verwonderhoekje.

Dankzij mijn blog heb ik mensen opnieuw ontmoet na vele, vele jaren, werden contacten weer uitgediept en nieuwe herinneringen gekweekt.

Verwonderhoekje daagde me uit om nieuwe dingen uit te proberen, om soms zelfs mijn stoute schoenen aan te trekken zo nu en dan.

Om me meer te verwonderen ook. Om stil te staan bij het leven en open te staan voor schoonheid, ook in alledaagse dingen.

Dromen, plannen, ervaringen delen

Verwonderhoekje is een doorgeefluik, een vertaling van ervaringen van mezelf en soms ook van anderen.

Soms vertelt een lezer mij welk effect mijn blogberichten op hem hebben. Er wordt verteld over een blij momentje, een glimp van herkenbaarheid, het ontstaan van een idee, van de goesting om ook te gaan wandelen, van gedeelde verwondering.
Dat doet me deugd. ?

Het voorbije jaar heb ik veel plannen gemaakt, waaronder eindelijk dat logo. Niet alles heb ik verwezenlijkt (ook dat logo niet). Maar zo blijft er altijd nog veel over om van te dromen en na te streven.

In het voorjaar wist ik het even niet meer. De positiviteit die ik uitdraag in mijn blog bleek plots misplaatst in de nieuwe wereld waarin we ontwaakten. Kon ik zomaar op hetzelfde elan verdergaan? Die vraag spookte wekenlang door mijn hoofd. Tot ik mijn stem hervond en het schrijven weer begon, dikwijls zelfs met meer begeestering dan voorheen.


Schoonheid en verwondering

Wat we zien
hangt af van wat we zoeken

Bond zonder Naam

En voor wat we ons openstellen, voeg ik er graag aan toe.

Als je schoonheid zoekt, als je je er voor openstelt, dan ontdek je haar overal.

Als je ruimte schept voor verwondering, dan zie je vlugger het bijzondere in het gewone.

Het geeft je leven kleur.

Dank je wel

Voor ik afsluit, wil ik je graag bedanken.

Dank je wel, omdat je mijn berichten leest.
Misschien was er je al van bij het begin bij. Wat voor weg hebben we samen afgelegd …

Dank je wel voor je reacties, je enthousiasme en misschien zelfs jouw bijdrage in de vorm van tekst en beeld.

Ik hoop dat ik je nog lang en dikwijls mag verrassen met mijn berichten. En wie weet ontmoeten we elkaar in de loop van het volgende jaar in levende lijve, tijdens een wandeling of elders.

Mijn dank gaat ook uit naar Bjorn Pacholski van Pixel Noir omdat hij altijd geduldig mijn vragen beantwoordt over webstructuur, plugins, backups, enz. Ik wil het graag zelf allemaal kunnen maar soms moet ik toch bij hem te rade gaan.


Ik heb lang gedacht over wat ik kon doen in het kader van deze verjaardag. Uiteindelijk besloot ik mijn website een beetje op te frissen met een nieuwe hoofding met de feestbanner en een vernieuwde bio met recente foto.  

En verder blijft alles min of meer bij het oude en maak ik je ook de komende 12 maanden graag blij met teksten en foto’s die ik met veel plezier maak.

Tot binnenkort!

Bernadet

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!