Categorieën
Op stap

Samen op stap … in het Bellevuebos

Catho showt haar zelfgemaakte zonnebril.
Catho showt haar zelfgemaakte zonnebril.

Voor de eerste Verrassende Blogwandeling van dit jaar reden we naar de Poort van Haspengouw. We spraken af in het Hemelspark, een unieke speelplek voor jong (en oud) vlakbij het centrum van Kortessem.
Het mooie weer kwam op bestelling. Het was fris die derde februari maar we konden toch al wat zonnewarmte voelen op onze huid. Heerlijk. 🙂

En er is nieuws want voor de volgende Verrassende Blogwandeling trekken we naar Zammelen waar we op zoek gaan naar lentebloeiers. Wil jij mee wandelen op zondag 17 maart? Schrijf je dan vandaag al in. Meer details vind je op de pagina Verrassende Blogwandelingen.

Verborgen Moois Bellevuebos

Het Bellevuebos is het grootste aaneengesloten bos in de regio en het is er heel fijn om te wandelen. Het is een stukje Verborgen Moois op de grens van Kortessem en Borgloon.

Detail van het Hemelspark in Kortessem.
Stukje van het Hemelspark dat grenst aan het Bellevuebos.
Fascinerende ijslaag op een van de vijvers in het Bellevuebos.
Fascinerende ijslaag op een van de vijvers in het Bellevuebos.

Dank jullie wel, Marc, Stef, Tina en Tine. Ik laat jullie beelden graag voor zich spreken in dit blogbericht. En naar goede gewoonte strooi ik er hier en daar ook een streepje tekst tussen.

Wil je na het lezen van dit blogbericht graag zelf eens naar het Bellevuebos of naar De Pastorie? Meer praktische info vind je onderaan dit bericht.

Mooie sfeerfoto tijdens de wandeling.
Mooie sfeerfoto
In het Bellevuebos.
In het Bellevuebos.

Oh wat ben ik blij dat ik er weer bij was tijdens de blogwandeling! 🙂 

Dat schreef Tina toen ze drie dagen na de wandeling haar foto’s doorstuurde. Lees zeker het blogbericht van Tina waarin ze haar ervaringen deelt met de lezer.

Tijdens de lunch in De Pastorie wilde ze dit alvast kwijt:

Het energiepeil is terug gevuld, onze hoofden zijn weer leeg. We kunnen er weer tegenaan volgende week. Prachtige dag op een prachtige locatie.

Pad in de ochtendzon.
Het pad voor ons baadde in de ochtendzon.
Zon in het Bellevuebos.
Zon in het bos.

Tom liet zich van zijn meest poëtische kant zien met deze korte tekst:

Onze ogen zijn de camera van onze ziel. Mooi om te zien hoe de ’telelens’ afgewisseld werd met het gewoon genieten van het beeld op het moment zelf met de eigen ogen.

De zoontjes van Tine op de vlonder.
De 3 jongsten van ons gezelschap, op de vlonder.

Tine en haar zoontjes (de jongetjes in ’t blauw op de foto hierboven) waren er voor de eerste keer bij. Ze bedankte me voor “de heerlijke wandeling” en stuurde me al heel vlug foto’s die al die heerlijkheid toonden.

Bomen en water.
Bomen en water.
Modderig bospad in het Bellevuebos.
De sneeuw van enkele dagen eerder had sommige paden tot modderbaden herschapen, tot jolijt van de kinderen.

Ook voor de vriendinnen Malou en Linda was het hun eerste Verrassende Blogwandeling. Tijdens de lunch vertelden ze dat we hen zeker nog gaan terugzien tijdens een van de volgende wandelingen. Ze vatten hun ervaringen als volgt samen:

Superleuke wandeling, gezellige mensen en lekker eten. Bedankt en tot ziens.

Onderweg in het Bellevuebos
Onderweg.
Tussen bos en akker.
Tussen bos en akker.

Wat mij het meest verraste die ochtend was de reiger die, bijna op ooghoogte en op slechts een tiental meter van waar we stonden, voorbijvloog en vervolgens gracieus op het modderige pad achter ons neerstreek. #happyme


Lunchbuffet in De Pastorie
Variatie troef in De Pastorie.

Praktisch

Je kan parkeren op de parking van het Hemelspark, Opeindestraat 32, 3720 Kortessem. De onverharde weg ernaar toe ligt een beetje verscholen naast een appartementsgebouw. Aan de straatkant staat een groot houten bord met daarop de naam ‘Hemelspark’.

Het kan er plaatselijk modderig zijn. Voorzie stevige (wandel)schoenen.

Je kan de gele (3,8 km) en de rode route (5,6 km) gemakkelijk combineren.

De Pastorie in Gors-Opleeuw is een echte aanrader. Vorig jaar na de Verrassende Blogwandeling in Kerniel waren we er voor de eerste keer te gast. We werden er zodanig verwend dat ik besloot om voor dezelfde formule (lunchbuffet) te kiezen na de wandeling in het Bellevuebos. Iedereen, groot en klein, genoot ervan.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!