Categorieën
Inspirerend

Terugblik op een prachtig jaar

2018 lijkt wel voorbijgevlogen. Het tempo waarin de dagen, weken en maanden elkaar opvolgden, leek veel hoger dan ooit voorheen. 2018 was dan ook een jaar vol afwisseling, mooie kansen, flinke uitdagingen, lange wandelingen, heerlijke uitstapjes, zonneschijn, nog meer zonneschijn, verrassende ontmoetingen, hartverwarmende gesprekken en verwondering om zoveel.
Was dan alles rozengeur en maneschijn? Bijlange niet maar ik neem graag de beste, de warmste herinneringen mee naar een nieuw jaar.

Dank je wel

Traditiegetrouw blik ik graag terug op mijn jaar met 12 foto’s. Maar voor het zover is, nog even dit: 2018 was een heel goed wandeljaar. Soms trok ik er alleen op uit, maar meestal wandelden we met twee of in groep. Samen op stap gaan was meer dan kilometers tellen (en hoogtemeters ook wel eens) en meer dan landschappen doorkruisen. Zij die naast, voor of achter me liepen, die mee het ritme bepaalden, die hun tijd en beleving met me deelden, zij maakten elke wandeling uniek en memorabel.
En daarom wil ik iedereen die dit jaar een stukje (of meer) met me meeliep heel erg graag bedanken. Dank je wel. 🙂

Ik dank ook iedereen die tijdens het voorbije jaar een bijdrage geleverd heeft aan mijn blog, met foto’s, quotes, filmpjes, ideeën, praktisch advies en zoveel meer. Dank je wel voor alles.

En ook jij, die mijn blogberichten leest, dank je wel, hé. Ik hoop dat ik je tijdens de voorbije 12 maanden kon inspireren en af en toe een glimlach op je gezicht kon toveren. 🙂


Een van mijn goede voornemens voor 2019 is: blijven wandelen. Als ook jij (meer) wil wandelen volgend jaar, ben je welkom tijdens één van de Verrassende Blogwandelingen. Zeven data staan al ingepland. Je vindt ze terug op de gelijknamige pagina. Noteer deze data alvast in je agenda en schrijf je tijdig in. Meer info krijg je gaandeweg, in mijn blog en op mijn Facebookpagina.


2019 staat voor de deur

Ik wens jou het allerbeste toe voor het nieuwe jaar. 🙂
En zeg eens …

Januari

Wolken fascineren mij mateloos. Afgelopen jaar maakte ik dan ook honderden wolkenfoto’s, vooral tijdens het ochtendgloren. Sommige foto’s, zoals deze, zijn eerder wazig en doen me denken aan impressionistische schilderijen.

Februari

In februari gingen Stef en ik de Verrassende Blogwandeling inwandelen in Kerniel. Het was koud, heel koud. Aan de rand van een akker nam ik een foto van een stukje ijs dat mooi contrasteerde met de bruine aarde. Pas thuis, na het opladen van de foto, ontwaarde ik er een spookje in. 🙂

Een ijzig spookje.

Maart

Voor de eerste Verrassende Blogwandeling van dit jaar spraken we dus af in Kerniel. Er was sneeuw, ijs en veel zon. Ideaal voor een winterwandeling in goed gezelschap. #sweetmemories

Wandelen in de zon in Jesseren

April

Mijn leven lang breng ik regelmatig een (stukje) dag door in Maastricht. In april bracht ik mijn allereerste nacht door in deze stad. En dan nog wel in het fantastische kader van de Dominicanenkerk, mijn favoriete boekhandel. Voor het eerst sinds mijn studententijd bleef ik nog eens een nacht wakker. Het was een bijzondere ervaring, die Sleepless Sleepover.

Ochtendlicht door de ramen ... Ik nam een foto van de wereld op z'n kop.
Ochtendlicht door de ramen … Ik nam een foto van de wereld op z’n kop.

Mei

Het was moeilijk kiezen tussen de Verrassende Blogwandeling in Dilsen, op die hete lentedag in mei, en dat heerlijke weekend in Saarland.
Het werd dat weekend, omdat het zoveel mooie herinneringen bundelt.

Even rusten aan de kleine Cloef en genieten van een prachtig uitzicht.
Even rusten aan de kleine Cloef en genieten van een prachtig uitzicht.

Juni

Veel verwondering tijdens een gegidste wandeling in Het Wik dankzij de aparte fauna en flora in dit natuurgebied.

Varens in Het Wik.
Frisgroene varens in Het Wik.

Juli

Midden juli reed ik naar Sittard voor een interview met Lizette Colaris. Maar eerst passeerde ik in Houthem, waar Marjo me mee op sleeptouw nam. Het werd een heerlijke zomerdag. Vakantie hing in de lucht.

En plots, in de meidoorn: een roodborsttapuit. Een mannetje. Hij zat er maar eventjes. Lang genoeg voor een foto. #happyme
En plots, in de meidoorn: een roodborsttapuit. Een mannetje. Hij zat er maar eventjes. Lang genoeg voor een foto. #happyme

Augustus

Begin augustus gingen we wandelen in Nieuwenhoven, een van de weinige plekken in Limburg waar geen code rood of oranje van kracht was door de droogte. Dit was weer genieten.

Verrassende Blogwandeling in Nieuwenhoven

September

In september reden Stef en ik naar Bretagne om daar twee weken lang te gaan genieten van de ruimte, de rust en de natuur. De Bretonse kust blijft me bekoren.

Zicht op de baai van Douarnenez (Finistère) die baadt in het ochtendlicht.
Zicht op de baai van Douarnenez (Finistère) die baadt in het ochtendlicht.

Oktober

Eén topmoment in oktober, het moment waarop ik eindelijk mijn nieuwe blog lanceerde. Dankzij de nieuwe website kon en kan ik eindelijk die dingen realiseren die al lang op mijn verlanglijstje staan.

een nieuw begin

November

In november trokken we naar Herkenrodebossen voor de laatste Verrassende Blogwandeling van dit jaar. Er hing iets in de lucht. Het leek wel een feestje. #happyme

Verrassende Blogwandeling in Herkenrodebossen
De ochtendzon in Herkenrodebossen.

December

Niet één foto deze maand maar een collage van mijn 9 Instagramfoto’s, van het afgelopen jaar, die de meeste likes kregen. En daar staat die foto met de vogel ook weer tussen. 🙂

Heel veel mooie herinneringen aan:
een wandeling in de Nietelbroeken (Diepenbeek) met Sarah; een bezoek aan de Teufelsslucht (Eifel, Duitsland) met Stef, Nina, Frederik en Nena; een wandeling aan het Schulensmeer (opnieuw met deze 4); een lange fietstocht met Stef, waarbij we stopten aan de nieuwe vogelkijkhut in Bokrijk; de Saarschleife, tijdens dat weekend in Saarland; een wandeling in de Marais du Quellen tijdens onze reis door Bretagne; een wandeling in Houthem; een wandeling met Stef in Kerniel op een bar koude winternamiddag; een pauze tijdens een wandeling aan de Ria d’Etel (Bretagne).

My best nine 2018

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!