Categorieën
Op stap

Samen op stap … in en rond Dilsen-Stokkem (nog een extraatje)

Stef in een gammel bootje
Stef in een gammel bootje.

De Verrassende Blogwandeling in Dilsen-Stokkem, daar kijk ik heel graag op terug. In mijn vorig bericht Samen op stap… in en rond Dilsen-Stokkem deelde ik mijn ervaringen en enkele mooie foto’s van 3 heren uit ons gezelschap. Tijdens de voorbije dagen liepen er nog foto’s binnen van mijn medewandelaars. En daar pak ik natuurlijk graag mee uit! In dit bericht vind je foto’s terug van Hans Stockmans, Tina Sauwens, Frederik Maesen en van Stef.

Na de wandeling peil ik altijd even naar hoe anderen de wandeling ervaarden. En wat verraste hen?

Voor Tina waren dat “de uitgestrekte waterpartijen over de vlaktes en het stralend weer”. Ze raadt anderen aan om de wandeling in Dilsen-Stokkem ook te maken “omdat er zoveel mooie plekken zijn waar je kan stoppen om iets te eten of te drinken en omwille van de mooie kikkergeluiden”.

fluitjes van fluitekruid
Fluitekruid-fluitjes.

Natuurgids Marc leert ons hoe we fluitjes kunnen maken van fluitekruid.

Vlaamse koeien
Vlaamse koeien, zij aan zij, hé Tina en Frederik. ;o)

Violetta raadt anderen aan om mee te gaan blogwandelen omwille van “De fijne sfeer van de groep en de goede organisatie van de wandeling”. Van dat laatste ga ik toch een beetje blozen. 🙂 Ik vind het gewoon heerlijk om die wandelingen te organiseren. Het geeft me energie.

Pad op de Verrassende Blogwandeling
Een pad waarop het heerlijk wandelen is.

Mieke schrijft: “Wij vonden het ook een mooie wandeling en fijn dat ik weer wat bijgeleerd heb over wilde kruiden”.
Dat laatste heeft zij, en ook wij, te danken aan Cindy Bex, een bevlogen herboriste die honderduit kan vertellen over kruiden en hun toepassingen. Het was weer een genoegen om met Cindy op pad te gaan.
En nog een nieuwtje: enkele dagen geleden kondigde Cindy aan dat ze een kruidenwandeling zal organiseren op zaterdag 2 juni, in Wellen. Naar eigen zeggen kreeg ze de smaak te pakken tijdens de Verrassende Blogwandeling. Ik weet zeker dat ze het voortreffelijk gaat doen, die kruidenwandeling, en dat de deelnemers aan haar lippen zullen hangen! 🙂
Wil jij mee met Cindy? Hou dan de Facebookpagina van Natuurprikkels in het oog want binnenkort krijg je meer details.

Even verpozen op de brug over de Oude Maas.
Even verpozen op de brug over de Oude Maas.

 

zwaan
De zwaan waar ik in mijn vorig bericht over schreef.

 

Boshyacinten aan de Oude Maas.
Boshyacinten aan de Oude Maas.

Over een ding was iedereen het roerend eens: het weer was heerlijk! Maar op de vele open plekken speelde de warme middagzon ons ook wel parten. Mocht jij dit gebied willen bezoeken op een zonnige dag, neem dan zonnebril, zonnecrème en een hoedje mee!

Bankje aan het water.
Bankje aan het water.

 

Genieten in de zon, aan de waterkant.
Genieten in de zon, aan de waterkant.

 

Even pauzeren ... onder een boom.
Even pauzeren … onder een boom.

 

En dat het plezant was ...
En dat het plezant was …

 

Deze paarden poseerden maar wat graag voor de lens.
Deze paarden poseerden maar wat graag voor de lens.

 

Een mooi stukje Negenoord-Kerkeweerd.
Een mooi stukje Negenoord-Kerkeweerd.

Op zondag 5 augustus gaan we weer blogwandelen. Waar? Dat staat nog niet vast. Het staat wel vast dat het een speciale editie zal worden want mijn blog bestaat dan 2 jaar. En dat op zich is al een extra verrassing waard. 🙂

Wil jij je nu al inschrijven? Dat kan op Verwonderhoekje.

koe onder infobord over vogels
zonder woorden …

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!