Categorieën
Op stap

Op zoek naar voorjaarsbloeiers … in Stokkem

Kersenbloesem op het water
Kersenbloesem op het water.

Zoals ik al schreef in Leve de lente … in eigen tuin waren we vorige zondag niet bewust op zoek gegaan naar voorjaarsbloeiers in Stokkem. We kenden dit gebied ook alleen maar van onze zomerwandelingen tussen hoge grassen, kaardebollen en andere zomerbloeiers. Prachtig is dat! Maar iets zei me enkele maanden geleden dat we hier naartoe moesten voor onze voorjaarswandeling. En nu weet ik: lente in Stokkem … dat is ook prachtig hoor!

Narcissen op de oever van de Oude Maas, tientallen toefjes klein hoefblad, het felgeel van dichte tapijten speenkruid. De rozige, heerlijk geurende bloemen van de kerspruim. De onopvallende groene bloemen van de esdoorns …

bloesem van de kerspruim
Bloesem van de kerspruim.
Bomen in bloei aan de Oude Maas
Bomen in bloei op de oever van de Oude Maas.

Maar ook de lange katjes van de laanbomen (’t is me ontgaan welke) die met een tikje op het asfalt terechtkwamen na hun val van grote hoogte. Deze wandeling was niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de neus dankzij de vele bloesems langs de wandelroute.

Bloesem
Bloesem.

We deden 4 uren over een achttal kilometers. Om maar te zeggen dat het tempo gezapig was. Vooral Stef leefde zich uit met zijn camera en nu en dan bleven we staan om te kijken naar het landschap of om in te zoomen op een detail van een boom of een struik, of zelfs een beeld.

Slakje op een boom
Een geel slakje op een boom.
Beeld in het Mariapark in Stokkem
Beeld in het Mariapark in Stokkem.

En om 18u30, toen honger en vermoeidheid ingetreden waren, vleiden we ons neer op het terras van Maascentrum De Wissen. Een mooi, weids zicht op het water en op het natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd. Een lekkere salade en verse broodjes die onze honger stilden. De onverwachte ontmoeting met een voormalige collega (Lut, als je dit leest: Het was heel plezant om jou weer eens te zien! 🙂 ). Alles droeg bij aan een prachtige namiddag, ook het gezelschap. Dank je wel, Stef!

plukjes vacht van de Galloways
Plukjes vacht van de Galloways.

Buiten deze foto’s geef ik verder niets prijs over de wandelroute. Jouw geduld zal beloond worden in mei, na de Verrassende Blogwandeling. Wil je graag mee wandelen? Schrijf je dan in uiterlijk op vrijdag 4 mei op Verwonderhoekje. En wie weet zie je binnenkort dan wel een foto van jou in mijn blog. 🙂

Wil je liever alleen op zoek naar voorjaarsbloeiers in dit gebied? Maascentrum De Wissen is een startplek voor verschillende wandelroutes. In het natuurgebied kan je ook de paden verlaten en vrij wandelen in het struingebied, tussen paarden en runderen. Naderhand mag je jouw ervaringen en tips hier altijd delen.

zicht vanuit de uitkijktoren in Negenoord-Kerkeweerd
Zicht vanuit de uitkijktoren in Negenoord-Kerkeweerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!