Op zoek naar voorjaarsbloeiers … in Stokkem


Kersenbloesem op het water

Kersenbloesem op het water.

Zoals ik al schreef in Leve de lente … in eigen tuin waren we vorige zondag niet bewust op zoek gegaan naar voorjaarsbloeiers in Stokkem. We kenden dit gebied ook alleen maar van onze zomerwandelingen tussen hoge grassen, kaardebollen en andere zomerbloeiers. Prachtig is dat! Maar iets zei me enkele maanden geleden dat we hier naartoe moesten voor onze voorjaarswandeling. En nu weet ik: lente in Stokkem … dat is ook prachtig hoor!

Narcissen op de oever van de Oude Maas, tientallen toefjes klein hoefblad, het felgeel van dichte tapijten speenkruid. De rozige, heerlijk geurende bloemen van de kerspruim. De onopvallende groene bloemen van de esdoorns …

bloesem van de kerspruim

Bloesem van de kerspruim.

Bomen in bloei aan de Oude Maas

Bomen in bloei op de oever van de Oude Maas.

Maar ook de lange katjes van de laanbomen (’t is me ontgaan welke) die met een tikje op het asfalt terechtkwamen na hun val van grote hoogte. Deze wandeling was niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de neus dankzij de vele bloesems langs de wandelroute.

Bloesem

Bloesem.

We deden 4 uren over een achttal kilometers. Om maar te zeggen dat het tempo gezapig was. Vooral Stef leefde zich uit met zijn camera en nu en dan bleven we staan om te kijken naar het landschap of om in te zoomen op een detail van een boom of een struik, of zelfs een beeld.

Slakje op een boom

Een geel slakje op een boom.

Beeld in het Mariapark in Stokkem

Beeld in het Mariapark in Stokkem.

En om 18u30, toen honger en vermoeidheid ingetreden waren, vleiden we ons neer op het terras van Maascentrum De Wissen. Een mooi, weids zicht op het water en op het natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd. Een lekkere salade en verse broodjes die onze honger stilden. De onverwachte ontmoeting met een voormalige collega (Lut, als je dit leest: Het was heel plezant om jou weer eens te zien! 🙂 ). Alles droeg bij aan een prachtige namiddag, ook het gezelschap. Dank je wel, Stef!

plukjes vacht van de Galloways

Plukjes vacht van de Galloways.

Buiten deze foto’s geef ik verder niets prijs over de wandelroute. Jouw geduld zal beloond worden in mei, na de Verrassende Blogwandeling. Wil je graag mee wandelen? Schrijf je dan in uiterlijk op vrijdag 4 mei op Verwonderhoekje. En wie weet zie je binnenkort dan wel een foto van jou in mijn blog. 🙂

Wil je liever alleen op zoek naar voorjaarsbloeiers in dit gebied? Maascentrum De Wissen is een startplek voor verschillende wandelroutes. In het natuurgebied kan je ook de paden verlaten en vrij wandelen in het struingebied, tussen paarden en runderen. Naderhand mag je jouw ervaringen en tips hier altijd delen.

zicht vanuit de uitkijktoren in Negenoord-Kerkeweerd

Zicht vanuit de uitkijktoren in Negenoord-Kerkeweerd

  • 12 April 2018
  • 0

YOU MIGHT ALSO LIKE

Samen op stap … in Groot-Gelmen
July 12, 2021
Impressies van die eerste lentedagen
March 23, 2021
Samen op stap … in Berg
October 16, 2020
Vrijheid en blijheid in de natuur
May 20, 2020
Bloesemdagboek anno 2020
April 26, 2020
Lente in Borgloon
March 23, 2020
Samen op stap … in het Pijnven
November 28, 2019
Samen op stap … in Grootloon
October 09, 2019
Samen op stap … in Alden Biesen
September 05, 2019

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.