Categorieën
Op stap

Samen op stap… in en rond Kerniel

Verrassende Blogwandeling in Kerniel

Voelde jij ze ook vandaag, die lentekriebels? Wat een heerlijke dag was het toch, met kwetterende vogels, zachte temperaturen en overal ontluikende bloemen en (voorzichtig) ook de eerste blaadjes. Na een stevige wandeling (waarop ik een zwartkopmees spotte) was het tijd voor de opening van het tuinseizoen. Tijdens de eerste tuinwerkzaamheden van het jaar vlogen plots 8 kieviten over. Wat een prachtig zicht… En voor wie nog niet weet hoe zo’n kievit klinkt, is er hier een fragmentje. Resultaat: onze kleine impro-serre is plantklaar en onze composthoop is weer een beetje groter.
Hoog tijd voor het ‘verslag’ van de Verrassende Blogwandeling van vorige zondag!

De ochtend van de Verrassende Blogwandeling kon niet mooier voor de tijd van het jaar! Na weken van koude waren de milde temperaturen op zondagochtend een heuse weldaad. Zo te mogen wandelen onder een mooie blauwe hemel, in de ochtendzon, dat was heerlijk. En wat het nog mooier maakte, waren de plekken waar de sneeuw onder onze schoenen knerpte en die waar het ijs voor gladde paden zorgde.
Winter en lente reikten elkaar de hand op 4 maart.

ijs en sneeuw op het wandelpad
Sneeuw en ijs op het wandelpad.

besneeuwd wandelpad

Aan de start 7 deelnemers die er al van bij ’t prille begin bij waren (zie Samen op stap… in Kanne), 3 personen voor wie het de 2e wandeling was en ook weer 4 nieuwkomers. Zij die last minute nog moesten afhaken, noodgedwongen, werden gemist.

Stefaan Jossart in actie
Stef in actie

 

Marc Fourier focust op de maretak.
Marc focust op de maretak.

Wat hebben we geleerd van natuurgids Marc? Het gezang van de geelgors, dat we heel even konden horen in de verte, lijkt op het bekendste stukje van de 5e Symfonie van Beethoven. “Te-de-de-deee”. Een geluidsfragmentje vind je bij Natuurpunt. De geelgors kan je dikwijls aantreffen in de top van een perenboom.

Hoeve in Kerniel

 

Een klein stukje van het oude fruitspoor.
Een klein stukje van het oude fruitspoor.

Gespot: 1 kievit, 2 hazen (werkelijk?), enkele paarden waaronder een fotogeniek, wit exemplaar dat om aandacht vroeg (en die ook kreeg).

Ontmoeting met het paard
Even verbroederen met een paard.

Wat mij vooral blij maakte die ochtend waren mijn medewandelaars die genoten van het landschap, van het weer en van elkaars gezelschap. 🙂

onderweg in Kerniel

Verzamelen onder de grote wilg.
Verzamelen onder de grote wilg.

Na de wandeling werden we verwacht in de Pastorie in Gors-Opleeuw. Ook een heel mooi dorp om te starten met een wandeling naar Jesseren of Zammelen. De Pastorie opent pas eind maart opnieuw zijn deuren maar voor groepen maken ze graag een uitzondering. En daar waren we heel blij om. De ontvangst was hartelijk, het buffet heel uitgebreid en héél lekker.
Met dank aan het team van de Pastorie om dit voor ons te regelen en met dank ook aan collega Jef voor deze supertip!

eenzame boom in het landschap

Ieder mocht na afloop neerschrijven hoe hij/zij de wandeling ervaren had. De plezantste ‘evaluatie’ kwam een dag later via Messenger van een dame die er al van bij het eerste uur bij was, vorige zomer: Renée Degreeve. Zalig vind ik dit. 🙂
“Beoordeling wandeling: Routeplanning:10. Eten: Heerlijk 10. Begeleiding (niet met “ij”) Vriendelijke en altijd even enthousiaste Bernadet: 10. Dus het maximum van de punten. Je mag over naar de volgende ronde. Tot dan, Renée.” Renée mag volgende keer ook weer mee. 🙂

Dank je wel voor de foto’s, Marc, Patrick en Stef. Meer mooie foto’s van dit drietal vind je op Instagram: Marc van Natuurprikkels, Patrick en Stef.

In een volgend bericht ontdek je:

  • de route
  • waarom je deze wandeling zeker ook eens moet maken
  • hoe de anderen deze wandeling beleefden
  • en hoe je je kan inschrijven voor de volgende wandelingen.

En je krijgt dan nóg meer foto’s, zoals van Tina. Zij publiceerde eergisteren een leuk bericht op haar blog Solivagant (een aanrader!) over deze wandeling, mét foto’s van het buffet! Lees het hier. Het doet me echt heel veel plezier om dit te lezen, Tina. Dank je wel!

Zicht op de kerk van Jesseren.
Zicht op de kerk van Jesseren.

 

Reacties op Samen op stap .... in en om Kerniel

Één reactie op “Samen op stap… in en rond Kerniel”

[…] In Samen op stap… in en rond Kerniel kon je al de ‘evaluatie’ van Renée lezen. Hieronder vind je nog enkele reacties terug. Violetta schreef zich elke keer weer in maar kon er in Kanne en Mettekoven niet bij zijn. In Kerniel sloot ze zich wel bij ons wandelgezelschap aan en ze genoot ervan. “Prachtig weer, fijne mensen en afwisselende wandeling. Heel leuk!” schreef ze achteraf. Ook Tina was er de allereerste keer bij. Zij vond het “leuk om iedereen te leren kennen. Voor herhaling vatbaar.” En nadien schreef ze ook nog over de wandeling op haar blog Solivagant. […]

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!