Categorieën
Op stap

Klokjes en koude in Kerniel

Kerniel
Abdij Mariënhof baadt in de ondergaande zon.

Jarenlang hebben we de griep buitenshuis gehouden maar dit jaar was er geen ontkomen aan. De dappere strijders in mijn lichaam kregen het zwaar te verduren. En toen dat al mijn energie vroeg, ging ik overstag. Alle werkzaamheden en plannen werden opgeschort en de zetel/sofa in onze woonkamer werd mijn toevluchtsoord.

Op dagen met zoveel zon en blauwe luchten is het fijn om de buitenwereld te bekijken van achter het glas. Om de vogels te bespioneren die ons terras bezoeken omdat ze wat van de vele zaden en graantjes willen meepikken. De merels, vinken, mezen en mussen die strijden om een plekje. En de Turkse Tortels wiens kopjes eindeloos op en neer gaan tijdens de maaltijd, en die bij de minste schaduw, beweging of geluid verschrikt opvliegen.

Maar dan komt dat moment waarop de strijd weer wat gestreden lijkt en de buitenwereld lonkt. 

Nog amper een week tot aan de volgende Verrassende Blogwandeling en het werd hoog tijd om, samen met Stef, het terrein nog eens te verkennen. Ingepakt in 4 lagen (thermische) kledij, mijn winterjas, dikke kniekousen, een warme broek, muts, sjaal en wandelschoenen, was ik klaar om de winterkou te trotseren. En koud was het, op plekken die niet door de zon beschenen werden en op plekken waar de gure noordoostenwind op ons inbeukte. Gelukkig waren er heel veel plekken waar de zon ons met haar stralen verwarmde. De zon op ons gezicht, dat deed zoveel deugd. En de buitenlucht maakte dat ik weer een tijdje door mijn neus kon ademen. Zalig!

Altijd weer een mooi zicht, die maretakbollen.
Altijd weer een mooi zicht, die maretakbollen.

 

Maretak
Laten we eens een beetje zot doen :o)

Ik ga hier niet prijsgeven wat de 16 deelnemers aan de Verrassende Blogwandeling mogen verwachten volgende zondag. Wat ik wel graag prijsgeef is dat Stef en ik toch weer verrast werden tijdens onze wandeling.
Door de ree die we spotten in een weide.
Door de tiental kieviten die ons met hun geroep verblijdden. De roep van de kievit associëren we met de warme zomermaanden waarop we dikwijls kieviten als acrobaten door de lucht zien tuimelen boven de akkers. Een beetje koude kunnen deze prachtige vogels dus ook wel verdragen.
Door de vele voorjaarsbloeiers, voorbodes van warmere dagen.
Door het licht en de manier waarop het op de aarde en andere oppervlakken viel.
En door zoveel andere dingen die ons verbaasden en verwonderden. Van sommige werden we zelfs héél enthousiast. En dat moesten (!) we vastleggen met de camera.

Fotoshoot tussen de sneeuwklokjes.
Fotoshoot tussen de sneeuwklokjes.

 

Eén van de vele foto's van die sneeuwklokjes
Eén van de vele foto’s van die sneeuwklokjes.

Sinds vorige maand volg ik een cursus digitale fotografie. Op enkele lessen tijd is er al een wereld voor me opengegaan. Wat ik zo heerlijk vind aan fotografie is dat je met de camera kan spelen. Dat je dingen kan vastleggen die je met het blote oog niet ziet. Dat je kan spelen met licht en met scherpte en onscherpte (bokeh). En dat je door dingen te kadreren er een ander beeld van krijgt. Een mooi voorbeeld daarvan is de foto hieronder.

Ijzig spookje
Ijzig spookje

Aan de rand van een omgeploegde akker, ontdekten we verschillende ijslagen in de voren. Stef sloeg aan het fotograferen. Ik wou ook wel eens proberen om een paar mooie beelden te maken van een grote plek ijs met gaten. Toen ik ’s avonds thuis mijn foto’s bekeek, viel me op dat het ijs de vorm had van een spookfiguurtje. 🙂
One scary picture!

Een prachtige, grote boom op het oude fruitspoor.
Een prachtige, grote boom op het oude fruitspoor.

Binnenkort lees je in mijn blog het relaas van de Verrassende Blogwandeling in en om Kerniel. En dan ontdek je waarom je deze streek zeker eens moet bezoeken.

Begin mei trekken we naar het Oosten van Limburg voor een lentewandeling met picknick. Wil je graag mee? Dan kan je je nu al inschrijven op verwonderhoekje@gmail.com.

Under the bridge at sunset
Under the bridge at sunset.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!