Categorieën
Inspirerend

Een beetje meer verwondering

Helleborus
Helleborus

Als ik dit schrijf is het nieuwe jaar al bijna 3 dagen oud. Naast ons huis steekt het blad van sneeuwklokjes al boven de grond. Het is dan nog putje winter maar de lente komt weer een beetje dichterbij. En 1 januari lijkt al weer lang geleden. Het lijkt zelfs wat laat voor nieuwjaarswensen.

Weldra zullen in onze voortuin de Helleborussen weer heropleven met fris blad en prachtige bloemen, zoals op de foto hierboven. Niet het meest scherpe beeld maar het geeft wel de kleurschakeringen weer in de bloem én de druppeltjes op de bladeren. Ik kijk ernaar uit om binnenkort weer tussen de Helleborussen te vertoeven mét mijn fototoestel. Maar ik dwaal af… die nieuwjaarswensen dus! 

Ik geef toe dat ik er wat laat mee op de proppen kom maar ik kan er niet omheen: de Kersttoespraak van koning Filip. Mocht je hem nog niet bekeken of beluisterd hebben, het centrale thema is verwondering. Het wordt heel mooi verwoord wat verwondering kan doen met mensen, wat verwondering kan betekenen voor mensen. En die boodschap stemt me heel blij en hoopvol.

“Meer dan ooit hebben we nood aan verwondering”, besluit de koning.
Ik kan het niet beter uitdrukken…

Ook dit jaar weer zal ik in mijn blog, en daarnaast natuurlijk ook, laten zien waar ik mij over verwonder, en ook waar anderen zich over verwonderen. Ik hoop dat we jou zo kunnen inspireren en uitdagen om de dingen met een andere blik te bekijken en om je nog meer te verwonderen… Deel gerust wat je ontdekt of ervaart, hier of op mijn Facebookpagina.

En dit is onze nieuwjaarswens voor 2018 voor jou. Eenvoudig en kort maar welgemeend:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!