Categorieën
Inspirerend

A life filled with wonder…

Eerste sneeuw in Ulbeek
De eerste sneeuw (30 november ’17).

Ik schreef dit bericht afgelopen donderdag. En publiceer het nu met een beetje vertraging. Ik neem je dus mee terug naar donderdag 7 december.

Veel verwondering in mijn leven. Veel wat ik wil delen. Veel waar ik dikwijls de woorden niet voor vind… en dan houd ik het voor mezelf. Tot op een mooie dag misschien…
Een foto drukt het soms beter uit. En dan nog is het moeilijk om net dat te laten zien wat ik wil zeggen. Komt mijn boodschap wel goed over, vraag ik mij dan af?

Een bericht de wereld insturen, dat is telkens weer spannend. Ik moet er zelf blij van worden vooraleer ik loslaat. En ik hoop elke keer weer dat het ook bij jou, als lezer, iets losweekt. Een goed gevoel, een glimlach,… En ik hoop ook wel dat er iets blijft hangen, iets kleins, waar je vroeg of laat aan terug zal denken en dat je kan inspireren. En als je mij dat laat weten, doet me dat veel plezier. Dan is de cirkel rond. 🙂

Ik schrijf dit nadat ik de 3 laatste berichten heb gelezen van een blogger die ik al sinds het voorjaar volg. De laatste 3 berichten ja… Ik loop een beetje achter. Ik wil elk bericht dat hij uitstuurt altijd onmiddellijk lezen nadat ik de aankondiging ervan ontvang in mijn mailbox. Herkenbaar? 😉 Maar de berichten vragen wat meer tijd en bij voorkeur ook een groter scherm dan dat van mijn telefoon.

Drie berichten, een half uur en heel veel kippenvelmomenten later wist ik dat ik hierover zou schrijven. Lees: moest schrijven. En wel hierom: als iemand bij míj (zij die mij goed kennen weten wat ik daarmee bedoel) het verlangen kan opwekken om naar Finland te reizen en daar te gaan rondtrekken, dan is hij heel straf bezig.

De verwondering die mij overvalt als ik door de berichten scroll is groot. En er is heel dikwijls ook dat gevoel van ‘ik wil dat met mijn eigen ogen zien’. Die landschappen, die sfeer.

In zijn bericht van 6 december staan 100 foto’s. 1 foto voor elk jaar dat Finland bestaat. Veel foto’s herken ik uit recente berichten, anderen zijn nieuw voor me. Ik bekijk ze één voor één en ik sta perplex. Wat een mooi eerbetoon aan zijn nieuwe thuisland.

Tijd om bekend te maken wie de persoon achter de blog is: Samuel Bloch
Hij is geboren in Frankrijk en woont en werkt in Finland. Vogelfotografie vormt de rode draad door zijn blog maar hij heeft ook oog voor andere natuur en voor cultuur. Heel bijzonder zijn de reportages waarin zijn kleine ‘poppetjes’ een rol spelen. Je vindt ze bovenaan in zijn Manifesto.
Hij heeft een heel vlotte schrijfstijl. En hij schrijft in het Engels, waarmee hij veel meer lezers kan bereiken. Iets wat ik overwogen heb, maar ik houd het toch maar bij mijn moedertaal.

Surf eens naar Eiwawar. Doe het vandaag nog. Misschien kan wat je ziet jou ook bekoren… En plan je een trip naar het hoge Noorden, dan kan je op deze blog terecht voor inspiratie. Op 30 november schreef hij een sterk verhaal over fotobewerking. Ook de moeite waard om eens te lezen!

Thank you, Samuel, for sharing your stories.

We worden omringd door vele kleine en grote wonderen. Soms ontdekken we ze zelf. Soms zien we ze door de ogen van anderen. Wat telt is dat je je er bewust van wordt, maakt niet uit op welke manier. Want van elk wonder(tje) dat je ontdekt, wordt je leven vanzelf weer een beetje mooier. 🙂

A life filled with wonder is a wonderful life

0 reacties op “A life filled with wonder…”

Wow Bernadet, I don’t know what to say! I feel completely overwhelmed now, that’s so kind, and so fulfilling! I guess making people happy is the best possible reason for blogging, but that goes beyond any expectation! Thank you very much ❤

I write in English to reach more people indeed, but sometimes I regret not having as much vocabulary as in French. I can’t really express as much, but it’s also a good way to improve ?

[…] Thanks for reading! I hope you enjoyed, I hope your dared click the links (some link to old stories, in case you want to have a good laugh at my then-nascent photo skills :D). I would like to thank Bernadet for the kind words she wrote on her blog (use Google Translate if, like me, you don’t understand anything :p). My wish is to make you travel a bit when you read my posts; seeing that it actually works (beyond expectations, I must say) was overwhelming! Thank you ❤ The article ->> here. […]

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!