Categorieën
Op stap

Het was zàlig … aan de Moezel

Kermis (2)
Zondagochtend op de kermis in Simmern

Weet je nog… zo’n weekendje aan de Moezel, dat leek toch niet echt ons ding te zijn.
Maar op dag 4 van ons weekend betreurden Stef en ik het dat we weer huiswaarts moesten, want we wilden zó graag nog (veel) langer blijven hangen in de Moezelstreek en we wilden er ook zo graag nog veel meer ontdekken. En ook onze 3 medereizigers wilden er nog enkele dagen aanbreien. Maar het mocht niet zijn…

Met veel tegenzin pakten we onze spullen weer in en verlieten het hotel waar we 2 nachten verbleven hadden. Het 125-jarige Hotel Bergschlößchen ligt, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet op een berg, maar tegen een zwakke helling aan de rand van Simmern. Veel lof voor het ontbijtbuffet, het avondeten, de kamers, het personeel en de sfeer! Hier waanden we ons in een Oostenrijks berghotel. En we voelden ons er al vlug helemaal thuis.

Ook tijdens onze laatste dag wilden we graag nog een wandeling maken. De keuze viel op een korte wandeling boven Bernkastel-Kues. De rit erheen was prachtig. Beboste heuvels, gele akkers, mooie vergezichten en veel haarspeldbochten.
We daalden af naar de stad, reden over de Moezel en volgden dan de weg die weer omhoog ging, de heuvels in.

IMG_2828

Na wat zoeken, belandden we aan de start van het Walderlebnispfad, een route van 3 km door het bos, waarop je volop kan voelen, ruiken, horen en zien. Het was al heel warm, daar boven op die heuvel, en we vonden dit Walderlebnispfad niet zo indrukwekkend. Op het uitzichtpunt keken we neer op de industrie vlakbij Bernkastel-Kues. Niet bepaald hetgeen je denkt te zullen aantreffen zo vlak bij de rivier.
Voor Duitstalige gezinnen met kinderen valt hier ongetwijfeld veel te ontdekken. Voor ons waren er weinig verrassingen. We hebben wel enkele mooie insecten gespot.

IMG_2821

Praktisch:
Ook op zoek naar een verblijf tussen Moezel en Rijn? Wij raden je Hotel Bergschlösschen aan. Goede prijs/kwaliteitsverhouding én een goede keuken!
Dicht bij het hotel, in de Gemüdenerstraße, vind je een goed uitgeruste natuurvoedingswinkel Sieben Sinne en enkele huizen verder ook een drankenhandel.

Om deze reeks in stijl te eindigen, richt ik de spotlights op mijn medereizigers die   heel leuk gezelschap waren en zoveel foto’s maakten dat we met z’n allen een dik album kunnen vullen met mooie herinneringen. Doorheen deze reeks vind je foto’s van hen terug. Ikzelf heb de wereld niet zo vaak door de lens gezien, vandaar dat je hier niet veel foto’s aantreft die ik gemaakt heb.

IMG_2575 (1)
Nina

Met haar smartphone maakte Nina foto’s waarmee ze ons allemaal verbaasde. Dat mag ze wat vaker doen. 🙂
Nina Jeurissen op Facebook

IMG_2596
Frederik

Voor Frederik hebben social media nog maar weinig geheimen. Zijn foto’s vind je zo’n beetje overal dus. En nu ook op mijn blog! 🙂
Frederik Maesen op Instagram

IMG_2577 (1)
Nena

De wereld door de ogen van een 11-jarige… Nena heeft een heel goed oog voor compositie en detail. En ze wandelt ook graag…
Nena Maesen op Instagram, op YouTube, en hier was ze al actief op haar achtste: Rondreis West-Amerika door de ogen van een kind.

Stef
Stef

Stef heeft zijn hart echt opgehaald in de Moezelstreek. Dit was één van zijn favoriete poses. 😉
Stefaan Jossart op Instagram

wijtwee

Meer over onze reis naar de Moezelstreek lees je in deze berichten:
Van Elz tot Eltz… aan de Moezel
Van water & wind… aan de Moezel
Wijn & andere geneugten… aan de Moezel

0 reacties op “Het was zàlig … aan de Moezel”

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!