Categorieën
Natuur

Bijzondere bomen

nieuwenhoven1

In de winter vind ik het heerlijk om naar bomen te kijken. Ik word dan nog niet afgeleid door leven op en in de bomen, door knoppen of door blaadjes. Alle aandacht gaat nu naar de structuur van de schors, de vorm van de stam, de opbouw van de kroon.

Als de zon de wolken verdrijft en de takken hoog boven mijn hoofd fel contrasteren met de blauwe lucht, dan loop ik wel eens met mijn hoofd in de wolken. 🙂

Afgelopen zondag nam ik deze foto.

nieuwenhoven2

Met een filter erop worden nog meer details zichtbaar, tot zelfs de dunste takken.
Ik verwonder me er vaak over dat er onder de grond een gelijkaardig netwerk, maar dan van wortels, bestaat dat steun en voeding schenkt aan de boom.

nieuwenhoven3

Ik was op zoek naar een foto voor mijn website Verhaallijnen toen ik deze foto tegenkwam in ons fotoarchief. Ik werd getroffen door de rust die de foto uitstraalt, door de kleuren en de statigheid van de rechte stammen.

bomenrij

Wat mij ook diep trof, waren de foto’s over bijzondere bomen die fotografe Beth Moon maakte, verspreid over 14 jaren. In het bericht van 1Million Women lees je het verhaal achter deze betoverend mooie reeks. Telkens ik de foto’s bekijk, krijg ik kippenvel. Op de zwart-wit foto’s komen de details van de monumentale bomen bijzonder mooi naar voren, en bovendien is de kadrering super. Meer hierover vind je op Beth Moon – Portraits of Time Je kan hier ook andere prachtige foto’s van de fotografe bewonderen.

3 reacties op “Bijzondere bomen”

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!