Categorieën
Inspirerend

Mooie liedjes & mooie jaren

“Mooie liedjes duren niet lang.” Hoe dikwijls heb ik dat al niet gehoord… Ik ervaar dat mooie liedjes wél lang kunnen duren, soms héél lang. Een voorbeeld: vakantie, een zonnige dag, een licht briesje komt van over het water, geen zorgen aan mijn hoofd, geen muizenissen, alleen maar wandelen en af en toe eens stilvallen, alleen maar ervaren en genieten, en op tijd en stond iets eten en drinken. Op zulke dagen lijkt het alsof de tijd langzaam voortschrijdt. Herken je dat? Dan duren mooie liedjes toch echt zálig lang.

En zo zijn er ook mooie jaren die lang duren, 366 volle dagen lang soms.
Als ik terugkijk op het voorbije jaar, dan kan ik alleen maar vaststellen dat het voor mij persoonlijk een mooi jaar was. Er waren zorgen, er was verdriet, pijn, vertwijfeling ook. Niet alles liep zoals ik het wou. Frustraties waren soms mijn deel. En als ’t leed van de wereld op mijn deur kwam kloppen, dan liet ik het even binnen. En dan brak ik mijn hoofd over hoe al dat onrecht kon blijven bestaan.

Toch was 2016 voor mij een mooi jaar. Ik liet de dingen op mij afkomen, liet ze over mij heen komen. In een gedicht van Rilke staat deze tekst:

Laat alles je overkomen: schoonheid en verschrikking.
Blijf enkel doorgaan: geen gevoel is te ver.
Wend je niet af.
Nabij is het land
dat leven wordt genoemd.

Ik heb ze beide ervaren, de schoonheid én de verschrikking. Maar ’t was toch de schoonheid die me bijbleef.

In 2016 werden weer zoete herinneringen gecreëerd, tijdens lange wandelingen, ontmoetingen met vrienden, dagen aan het strand. En ook tijdens momenten die niet opmerkelijk bleken te zijn, maar toch in mijn geheugen gegrift staan.
Ik heb mij verwonderd over 1001 dingen. En ik stond mezelf toe impulsiever te zijn en veel vaker “ja” te antwoorden als ik gevraagd werd om ergens aan deel te nemen. Het werd dan ook een boeiend jaar, vol verrassingen, grensverleggend ook.

Toen ik deze blog in juli lanceerde, wist ik nog niet waar hij me ging brengen, of welke richting ik er mee uit wou gaan. Met verwondering kan je alle kanten op. ’t Is een grenzeloos onderwerp.
Ik had niet kunnen vermoeden welke voldoening en vreugde de creatie van blogberichten me kon schenken. Net zomin als ik er bij stilstond dat ik lezers zou gaan inspireren, dat ze me feedback zouden geven en zo, indirect, mijn blog mee richting zouden geven.
Starten met mijn blog was één van mijn beste beslissingen van 2016.

Het was een mooi jaar, ja. En een warm jaar ook. Dankzij zoveel vriendelijke, hartelijke, lieve mensen die me al omringden en de vele die ik dit jaar pas heb ontmoet. Ze hebben mijn leven verrijkt én mijn jaar. En ik hoop, ik ook dat van hen.

Dit bericht, en het jaar, afsluiten doe ik met een mooi liedje, uit de tijd dat liedjes nog lekker lang duurden. Mr Blue Sky van Electric Light Orchestra, een feel good-plaat, zelfs bij guur winterweer. 🙂
Klik op de naam, geniet ervan, en tot volgend jaar!

speelhof-30-12-16

 

0 reacties op “Mooie liedjes & mooie jaren”

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!