Categorieën
Inspirerend

Een warme week

web

Wat was het toch koud tijdens de afgelopen week. Een winterjas, dikke trui, muts, sjaal én handschoenen, konden niet voorkomen dat de kou me in zijn greep kreeg.
Maar tezelfdertijd was het ook een heel warme week, met vrienden en andere hartverwarmende mensen om me heen. Ik heb veel gelachen, veel gepraat, veel geluisterd én veel geleerd. Het was een week die écht deugd deed!

En wat ook echt deugd deed, waren alle reacties op het bericht dat ik afgelopen dinsdagochtend gepost had: (Plaatsvervangend) trots Mijn blog is nog vrij jong, dus ben ik al blij als ik enkele tientallen lezers bereik met mijn berichten. Toen ik dinsdagavond de reacties las op mijn blog en op Facebook, en zag hoeveel personen mijn bericht toen al gelezen hadden, was ik blij, heel blij… Eigenlijk was ik zó blij dat ik een hele tijd met mijn blijdschap geen blijf wist. 🙂
Blij dat ik velen even een warm gevoel kon schenken met dit bericht. Dat het bericht de positieve energie die ik erin gestoken had, ook uitstraalde naar de lezers.

Twee woorden die deze week ook telkens weer naar boven kwamen, waren Enthousiasme en Verbinding. Enthousiasme die voortkomt uit passie, uit gedrevenheid, om iets moois te maken, iets goeds te willen doen, voor jezelf of voor de ander. En Verbinding met een grote ‘V’ omdat alsmaar meer mensen inzien dat ze ideeën en krachten moeten bundelen, dat co-creatie het nieuwe sleutelwoord is. Alleen kan je veel, samen kan je véél meer. En als enthousiaste mensen samen hun schouders ergens onder zetten, dan kunnen ze kleine wonderen verrichten. Waar ook anderen wel bij varen, of geïnspireerd door raken.

Zo was ik afgelopen vrijdag op het cd-release concert ten voordele van 11.11.11 SANTé in Café Café in Hasselt. Ik weet zeker dat ik niet dat gure weer getrotseerd zou hebben om ’s avonds nog naar optredens te gaan van bands van wie ik geen één liedje kende. Maar het enthousiasme waarmee de organisator dit evenement aan mij beschreven had, maakte dat ik het op mijn kalender plaatste, en vrijdag ruim op tijd aanwezig was, met man en vriendin die ik allebei overtuigd had om mee te gaan. We keken uit naar een leuke, muzikale avond ten voordele van het goede doel.
Het voordeel van zo’n avond vol, voor mij onbekende (en onbeminde) artiesten, is dat ik geen verwachtingen koesterde en dat ik alles op me af kon laten komen. En dat ik na afloop tevreden was omdat ik toch weer heel wat Hasselts toptalent van heel dichtbij had mogen meemaken. Niet alle muziek viel bij mij in de smaak, maar ik was vaak blij verrast door wat ik hoorde.
Eén iets liet een heel grote indruk na, en dat was het optreden van De Held. Gedurende het kleine uur dat de band op het podium stond, heb ik heel geboeid staan luisteren. De samenzang, het mooie gitaarspel, de poëtische teksten… Dit was helemaal mijn ding. Zó mooi!

Twee dagen later, ‘lazy Sunday afternoon’… en terwijl ik dit schrijf, broed ik op ideeën om nog meer verbinding in mijn leven te brengen.Inspiratie zoek ik graag in de natuur. Tussen verschillende organismen bestaan vaak de meest wonderbaarlijke verbindingen, die ook een voorbeeld kunnen zijn voor synergie tussen mensen.
Daarover zet ik graag nog wel eens een boom (of meer) op in mijn blog. 😉
Wordt dus vervolgd…

Nog even vermelden dat als je de verzamel-cd Santé met 11 liedjes van 11 Hasseltse bands zou willen kopen, je dit kan voor (ook weer) 11 euro, bij de betere Hasseltse platenboer.

nieuwenhoven1

0 reacties op “Een warme week”

[…] In Een warme week gaf ik al aan dat ik graag een boompje (of meer) op wou zetten over verbindingen in de natuur. Ik wil graag starten met een intrigerend verhaal uit het boek van Peter Wohlleben ‘Het verborgen leven van bomen’. Het eerste hoofdstuk van dit boek draagt de titel ‘Vriendschappen’. Dat dieren (koeien bijvoorbeeld) er vrienden op na kunnen houden, dat wist ik wél al, maar bij bomen kon ik mij er totaal niets bij voorstellen. […]

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!